DORPSRAAD LEPELSTRAAT

GLASVEZEL

Heeft u er ook last van dat je op internet 'surft' en dat je het gevoel hebt dat het 'windstil' is? Verbindingen komen traag tot stand, downloaden en uploaden gaat tergend langzaam. Ook, en misschien vooral, diegenen die buiten ons dorp wonen en/of daar hun bedrijf hebben zullen deze ervaring delen. Er bestaat hiervoor een oplossing, namelijk GLASVEZEL.

Als bewoner en eigenaar van een bedrijf 'op de Klad', en dus ervaringsdeskundige, heb ik het initiatief genomen om hier werk van te maken. Wetende dat de gemeente Bergen op Zoom wil dat in de gehele gemeente, niet alleen in de stad maar ook in het buitengebied, glasvezel is aangelegd. Vanuit de dorpsraad wordt dit initiatief ondersteund. Waar het om gaat is dat ú, als bewoner en/of eigenaar van een mooi bedrijf in Lepelstraat, zich hierdoor aangesproken voelt. Dat ook ú het grote voordeel van glasvezel inziet. Dat ook ú de positieve ervaring die anderen al lang met glasvezel hebben kunt delen. Dat ook ú de mening deelt dat het buitengebied een belangrijke economische motor is, waarvoor het onmisbaar is dat het op een hedendaagse en toekomst-bestendige manier via de digitale snelweg is ontsloten.

Als u dit herkent, laat het weten! Samen moet het mogelijk zijn dat er niet alleen over glasvezel wordt gesproken maar vooral dat in Lepelstraat glasvezel wordt aangelegd.

 

Stuur aan de dorpsraad een mail met de tekst 'JA, IK STEUN GLASVEZEL'. Dit kan via de website van de dorpsraad: http://www.dorpsraadlepelstraat.nl/index.php/contact-dorpsraad.
 Dit kan ook via Facebook of via Marion Kats Kerkstraat 40.

 

De Dorpsraad hoopt van u in grote getale steunbetuiging te ontvangen. Samen kunnen wij er werk van maken. Wordt vervolgd!

 

Roel van Wamel

 

Nieuwsflits

 • Heeft U de enquête van Samobiel/Dorpsraad al ingevuld?

  Misschien heeft U het vergeten of bent hem kwijt geraakt, het kan ook online!

  Voor het dorp, door het dorp!

  Vul de enquête in.

   
 • SAMOBIEL Mobiliteit voor Lepelstraat, door Lepelstraat.

  Bereikbaarheid is de sleutel voor een leefbaar dorp. Meerdere dorpsgenoten rijden dagelijks, wekelijks dezelfde kant op of willen dezelfde kant op. B.v. naar een winkel, huisarts, 't Weike, de Kbo of de Zonnebloem. Samobiel voorziet in een bundeling van ritten. Samobiel is veilig, voordelig, sociaal en simpel en je rijd mee met een dorpsgenoot!

  De dorpsraad wil weten wat U van Samobiel gaat verwachten. Welke route(s) bewoners van Lepelstraat graag willen of automobilisten die vaak een bepaalde route(s) rijden en dorpsbewoners mee willen nemen.  Laat weten via de dorpsraadleden wat U wilt. Email de dorpsraad via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Meer uitleg over Samobiel: Klik hier!

  Wil je op de hoogte blijven van de actuele ontwikkelingen: Klik hier!

   

   
 • Zoals U op onze website kunt zien vergaderen we regelmatig maar hebben veel mensen geen idee wat we allemaal doen.

   

  Om meer bekendheid te geven komt ongeveer 1 week voor de vergadering de agenda online.

   

  U bent van harte welkom om een vergadering bij te wonen.

   
 • Samen energie besparen in Lepelstraat? Buurkracht helpt

   

  De winter is begonnen. En stel je dan voor: een gasmeter die niet zo hard doortikt. Een warm en comfortabel huis. En nog duurzamer wonen ook. Kan dat? Met Buurkracht is energie besparen voordeliger, makkelijker en gezelliger dan alleen. Buurkracht, een initiatief van Enexis Holding N.V., onderzoekt samen met een buurtteam de beste bespaarmogelijkheden en helpt de buurt te enthousiasmeren. Buurkracht-buurten krijgen de slimme meter, gratis en met voorrang. Bewoners kunnen via een persoonlijke pagina op buurkracht.nl inzicht krijgen in hun energieverbruik en dit vergelijken met het gemiddelde verbruik van hun buurt.

   

  Samen besparen is goedkoper, makkelijker én leuker.Toch komt het er in veel huishoudens niet van. Te druk. Gedoe. Geen idee wat een investering oplevert. Uit onderzoek blijkt dat als een hele straat of buurt de krachten bundelt, het opeens wel lukt om besparingsmaatregelen van de grond te tillen.

  Ook in Lepelstraat is er nog genoeg te besparen. Bijvoorbeeld de muren of daken isoleren, dubbel glas plaatsen of zelf energie opwekken met zonnepanelen. Een buurtteam beslist zelf welke maatregelen worden aangepakt en bewoners bepalen zelf of en aan welke maatregels ze meedoen. Je bent nergens toe verplicht.

  Enthousiast?

  Al meer dan 40 buurten zijn samen met Buurkracht aan de slag. De Dorpsraad steunt dit project en is op zoek naar mensen die dit op willen pakken. Ben jij die enthousiaste buurtbewoner die dit ook wel ziet zitten? Neem dan contact op met de Dorpsraad: voorzitter Bert Vos Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of secretaris Marion Kats Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

  Meer informatie over Buurkracht vind je op: www.buurkracht.nl. Je kunt voor vragen ook contact opnemen met Pieter Stoel, buurtbegeleider van Buurkracht: tel. 06-50468973 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .